PRED VSTOPOM V LETO 2016

Ljubitelji košarke v Hrastniku zagotovo ne moremo biti zadovoljni s trenutnim plasmajem članske ekipe v 2.SKL.  Veliko je ugibanj,  kje vzrok, da se moramo bati prihodnosti za hrastniško košarko. Hrastničani so edina zasavska ekipa, ki  predstavlja oziroma zastopa,  še pred leti eno izmed pomembnejših košarkarskih regij na slovenskem košarkarskem zemljevidu. Pred leti so bile tu ekipe trboveljskega Rudarja,Zagorja in še nedavno nazaj ekipa Litije. Vse te so, skupaj s Hrastnikom, bile protiutež drugim košarkarskim regijam,katere niso imele tako kvalitetnih in številčnih klubov kot Zasavje.  

V vodstvu hrastniškega drugo ligaša  je te dni ena glavnih tem, članska ekipa in njena trenutna uvrstitev, ki je  vse prej kot dobra. V klubu so si enotni, da so poškodbe eden od vzrokov,da članska ekipa po dolgih letih igranja v 2.SKL, še ni bila tako nizko, lahko rečemo na robu. Od prvotno, smelo začrtane-načrtovane članske ekipe pred pričetkom prvenstva,se je le ta začela kmalu podirati. Prišlo je do poškodb igralcev, ki bi morali biti nosilci igre članske ekipe:

- Matic Babič si je v pripravljalnem obdobju poškodoval koleno in ga v mesecu januarju 2016 čaka operacija in nanj v tej tekmovalni sezoni ni moč računati.

- Urh Durnik je imel poškodovano stopalo in je bil odsoten od začetka ligaškega tekmovanja do šestega kroga, sedaj je zopet  na igralni površini in to zelo uspešno. Upamo lahko,da bo njegova forma iz kroga  v krog  boljša in da bo eden izmed košarkarjev, ki bo potegnili hrastniški košarkarski voz z roba brezna.

Gašper Ovnik je imel operacijo znamenja,ta ga je zagotovo ovirala. Gašper je kljub napisanemu igral od vseh košarkarjev največ, povprečna njegova minutaža je 37,00 minut/tekmo.

- Žiga Zagorc si je v 4.krogu  poškodoval meniskus, vztrajal je še do 6.kroga, po tem se je odločil, da s takšno poškodbo ne more igrati in odhaja na operacijo. Upamo, da se bo kmalu vrnil in bo opora ostalim igralcem v boju za ohranitev drugo ligaškega  statusa.

David Virant si je  ravno v času, ko je začel dobivati večjo minutažo in je bil eden od mladih košarkarjev, ki je lahko enakovredna  zamenjava starejšim igralcem, poškodoval  gleženj in je moral za dva kroga (6.in 7.) s košarkarskih igrišč.

Nosilci igre v klubu so igrali tako rekoč brez oddiha,nekateri med njimi (Maček,Tušek,Ovnik,Zagorc ) v posameznih tekmah tudi po 40 minut, kar je razumljivo zelo naporno in mora priti do padca v njihovi igri. Ustrezne zamenjave za njih (beri s klopi) ni bilo. Igralci,ki so vstopali v igro, niso v celoti izpolnjevali zamisli strokovnega vodstva,niso bili adekvatna zamenjava. Tu sta še dva košarkarja od katerih so pričakovali veliko več, kot sta pokazala v času ko sta bila v igri :

Boris Kovačič se je po sedmem krogu sporazumno razšel s hrastniškim košarkarskim klubom. Igralec se kljub temu, da je že dve sezoni igral za Hrastnik, ni vklopil v ekipo.

-Jure Guna se je lansko,kakor tudi v začetku letošnje sezone, lovil v svoji igri. V klubu so, glede na njegovo višino pričakovali veliko več. Je pa tukaj prisotna miselnost igralca in njegov odnos do igranja, treningov. Strokovno vodstvo se zelo trudi,da ga vključi v sistem in da začne igrati tako, kot si vsi želijo.

P.s,Zadnja tekma v Grosupljem je mogoče potrditev napisanega.

Košarkarji so prepričani,da bo slej ko prej prišel tudi njihov čas,ko bodo razveseljevali z dobrimi igrami in rezultati. To jim iskreno želim in jih podpiram v njihovih hotenjih-prizadevanjih. Dovolim si napisati,da je to tudi želja in podpora vseh vas,ki vam je košarka pri srcu.

V mesecu decembru članska ekipa zaradi zasedenosti športne dvorane v Hrastniku  (Božično novoletne prireditve),trenira na Dolu. Posledično temu, je tudi na vseh košarkarskih tekmah  v decembru gostovala. 

Predsednik KK Hrastnik Uroš Godicelj je dejal, da se v vodstvu kluba zelo dobro zavedajo situacije in zaradi tega iščejo optimalne rešitve za izhod iz te kočljive situacije. Z optimizmom zrejo v nadaljevanje članskega tekmovanja. Pripomnil je še, da ima trener vso podporo v vodstvu kluba.

Vse novice ,ki bodo v povezavi s člansko ekipo, bo klub sporočil in jih bom objavil na klubski spletni strani.

 V letu 2016 ,Vam želim veliko OSEBNE SREČE, ZDRAVJA IN MEDSEBOJNEGA RAZUMEVANJA .  

 

Pripravil Srečko Klenovšek

SPONZORJI

 • agm
 • Bonpet
 • triglav1
   
   

 • logo 1860
   
   
   
 • mlekarne
   
   
   
 • bonpet2
   
   
   
 • eho
   
   
   
 • logo 1860
   
   
   
 • telkom2
 • forstek2
 • plinovodi
   
   
 • Arhimat
   
   
 • Polak
   
   
 • tki
   
   
 • elin
   
   
 • enka
   
   
 • sendvicarna
   
   
 • spectra9