PORAZ IN SLOVO OD 2.SKL

Zgodilo se je to,kar smo si najmanj želeli .Članska ekipa KK Hrastnik je v petek 25.3. doma izgubila tekmo proti ekipi iz Grosuplja. Zmaga bi jo morda še obdržala nad gladino, seveda bi morali k drugačnemu scenariju pomagati tudi rezultati konkurentov za obstanek, žal so bili ti rezultati daleč od želenega, ECE Celje je zabeležilo zmago in se izognilo direktnemu izpadu iz 2. SKL. Po zaključku tekmovanja v 2.SKL,do konca so še trije krogi, se bodo člani skupaj z ekipo Slovana iz Ljubljane morala preseliti v nižji rang tekmovanja, v 3.SKL.

Skoraj dve desetletji so bili v drugo ligaškem tekmovanju. Hrastniška košarka je v obdobju od leta 1986, ko so se je ponovno (v tretje) pričelo s košarko,pa vse doleta 1996 napredovala,ni bilo izpadanj v nižji rang. Kaj vse je vplivalo na ta črni scenarij, izpad članske ekipe v nižji rang, je v tem trenutku težko točno opredeliti. Še najmanj pošteno bi bilo ali pa celo krivično uperiti prst v nekoga in ga kriviti za neuspeh. Pogled na tabelo-razpredelnico pove,da ekipa pač ni bila konkurenčna ostalim ekipam. V 19. tekmah so fantje članske ekipe le štirikrat zmagali in petnajstkrat izgubili. Pred pričetkom  košarkarskega  tekmovanja  v sezoni 2015/2016 so ekipo sestavili z igralci v okviru materialnih možnosti. Jedro ekipe bi naj bilo domače, zasavsko, vendar se je to še pred pričetkom izjalovilo zaradi poškodbe Babiča in  le po nekaj tekmah tudi Zagorca. Potrebno je bilo poiskati alternativo - nove igralce in jih pripeljati v Hrastnik. Tokratni scenarij ni bil enak lanskemu, ko sta okrepitvi ( Sattler in Lobe) pomagala v drugem delu reševati hrastniško barko in jo tudi s pomočjo ostalih varno pripeljala v zavetje. Letošnji med sezonski okrepitvi (Dunović in Memčić) sta veliko pripomogla k boljši igri, vendar sta bila dva košarkarja premalo za polni uspeh. Med letošnjo sezono  je bilo tudi nekaj nezadovoljstva med igralci in to zaradi konkurenčnosti, posledično temu sta Guna in Kovačič celo zapustila hrastniško ekipo.

Ne moremo mimo dejstva, da je Hrastniška članska ekipa šla po poti ostalih Zasavskih ekip (Zagorje 4.liga , Rudar brez članske ekipe , Litija 3.liga in so v letošnji sezoni brez možnosti za napredovanje). Zasavje bo v bodoče, kar se tiče košarkarskih dogodkov ( beri članske ekipe),dokaj osiromašeno, dosti manj zanimivo za medijsko objavljanje. Ta trenutek je težko napisati kakšna bo klubska usmeritev za naslednjo sezono, zagotovo pa bo članska ekipa doživela kadrovske spremembe in od teh bo v veliki meri odvisno kako bo z člansko ekipo v bodoče in ali je selitev le začasna. Upamo lahko, da se bodo pravilno odločili in da ne bo zavladalo malodušje. Potrebno je vedeti, da so v ozadju še mladi domači košarkarji, željni dokazovanja,zato jim je potrebno ponuditi priložnost ,da zaigrajo skupaj z nekaterimi sedanjimi izkušenimi košarkarji. Ne sme se zgoditi, da pride do prevelikih sprememb v ekipi in da bi vso breme padlo na ramena mladih (kadetov, mladincev).

 

Prispevek Srečko Klenovšek