KADETI REŠUJEJO UGLED HRASTNIŠKE KOŠARKE

ČLANI

Enako kot pred štrinajstimi dnevi so tudi tokrat hrastniški košarkarji košarkarsko soboto zaključili s polovičnim uspehom. Člani so svojo drugo tekmo v končnici za prvaka izgubili. Gostili so ekipo Enos z Jesenic, ki jim je zadala drugi zaporedni poraz in to drugi v domači dvorani na Logu. Gostje so bili boljši in zmagali z rezultatom  67:72 (13:26,21:13,24:15,9:18).

Kaj se dogaja s hrastniškimi košarkarji, ki so predtekmovanje odigrali zelo dobro, je uganka. Videti pa je , da se akumulacija energije počasi prazni in da moči posameznih domačih košarkarjem zmanjkuje, kar se odraža tudi pri številu napak in tudi končnem rezultatu. Prijetno je presenetil s svojo igro mladi domači košarkar Jan Kellner, njegova dobra igra pa žal ni trajala daljši čas, saj je bil po dobri igri zamenjan ,zakaj , takšne ali drugačne odločitve so v rokah strokovnega dela ekipe. 

S tem drugim zaporednim porazom so Hrastničani zdrsnili na tretje mesto razpredelnice  in imajo scor 2/2. Ni še vse izgubljeno, prihajajo še tekme v gosteh z ekipama Medvod in Jesenic, vendar si v nadaljevanju ne smejo privoščiti slabih rezultatov z ekipami , ki so na papirju slabše od Hrastnika (Koper, Nazarje).

Kdo je bil najučinkovitejši košarkar domače in gostujoče ekipe , žal ni moč napisati, ker KZS na svoji spletni strani v tako kratkem času ni sposobna vnesti statistike.

KADETI

Kadeti so v soboto dopoldan gostili mlade košarkarje Calcit Basketball  iz Kamnika in jih premagali z rezultatom 80:76 (24:21,25:15,11:16,20:27). Domača prve peterka je k zmagi prispevala 78 točk, igralci s klopi pa 2 točki. Najučinkovitejši domači kadet je bil Tim Tušek , ki je dosegel 25 točk.

Prispevek Srečko Klenovšek