Novi trener v KK Hrastnik

Po tednih aktivnega iskanja, po številnih razgovorih ter pogajanjih glede novega članskega trenerja in hkrati vodje U15 in mlajši, lahko naznanimo, da je vodstvo kluba včeraj zvečer potrdilo kandidata. Mesto prvega trenerja v klubu bo zasedel Gregor Hafnar. 

Gregor prihaja iz Kranja, kjer je naredil prve košarkarske korake. Za sabo ima bogato igralsko kariero, ki jo je začel v kranjskem Triglavu, kasneje pa je igral tudi v Olimpiji, v Laškem in dolga leta tudi tujini, med drugimi za Avellino in Varese v Italiji ter Limoges in Nancy v Franciji. Za sabo ima tudi sedem uradnih nastopov za slovensko člansko reprezentanco.

Kmalu po zaključku profesionalne igralske kariere pa se je podal še v trenerske vode. Izkušnje z mladimi košarkarji si je nabiral v ljubljanskem klubu Slovan, vodil je prvo moštvo kluba Helios iz Domžal, bil pa je tudi pomočnik trenerja moške članske B-reprezentance (glavni trener Rado Trifunović, po Igorju Kokoškovu novi prvi mož slovenske izbrane vrste). 

Gregor je mlad in ambiciozen trener od katerega se pričakuje, da bo skupaj z izkušenejšimi igralci v članski ekipi poskrbel za maksimalen razvoj in napredek mlajših igralcev. Dosti več dela ga čaka pri mladinskem pogonu (od U9 do U15), kjer je v prvi vrsti cilj privabiti čim večje število mladih košarkarjev, jih navdušiti nad športom in košarko ter jih preko starejših ekip selekcionirati do članske ekipe. Kot vodja trenerjev bo skupaj s preostalimi trenerji posameznih selekcij pripravil program dela, ki bo zagotovil trdne in dolgoročne temelje Košarkarskega kluba Hrastnik.

Vodstvo kluba se zavezuje, da bo novega trenerja podpiralo pri skupaj zastavljenemu cilju, hkrati pa nadaljevalo z izpolnjevanjem ključnih nalog, ki si jih je zadalo pred pričetkom sezone:

  1. Dopolnitev in razširitev vodstvene in marketing ekipe
  2. Popolnitev trenerske ekipe
  3. Vključevanje staršev igralcev in ljubiteljev košarke v reševanje klubskih izzivov

Upamo oz. želeli bi si, da bo nadaljevanje sezone potekalo bolj mirno kot sam začetek, saj bomo le tako lahko zagotovili lepšo prihodnost kluba. Skupaj pa zmoremo vse!

Na tem mestu Vas vabimo na ogled tekem in podpiranje s tribun. 
Razpored tekem najdete na spletni strani KZS, kmalu pa bo objavljeno še na spletni strani kluba KK Hrastnik.

Vabljeni!