V sezono 2018/19 vstopa Košarkarski klub Hrastnik z novim trenerjem.

Dosedanji trener Gregor Hafnar, s katerim se je naša članska ekipa znova vrnila v druščino 2. SKL, je sprejel nov izziv v prvoligaškem moštvu. Zahvaljujemo se Gregorju za vso opravljeno delo in mu želimo vse najboljše na nadaljnji trenerski poti.
Košarkarski klub Hrastnik je nemudoma začel s pogovori za novega članskega trenerja, ki bi hkrati prevzel tudi vlogo vodje mlajših starostnih kategorij. Mesto prvega trenerja v klubu je zasedel Zasavčan Blaž Bergant.
Blaž Bergant se je v trenerske vode podal že v drugem letniku študija na Fakulteti za šport. Do leta 2008 je deloval kot vodja mlajših selekcij v Ljubljani na Ježici, nato pa je sledila pot v Koper. V takratnem ambicioznem klubu je prav tako vodil mlajše selekcije, bil pa je tudi pomočnik v članski ekipi, ki je igrala v 1. SKL. Po finančnem zlomu kluba se je zaposlil na KZS, kjer je deloval v vlogi trenerja-inštruktorja. Po dveh letih je sledila pot v Zlatorog iz Laškega, kjer je bil prvo sezono pomočnik v članski ekipi, obenem pa je vodil mladinski pogon. V tistem obdobju je treniral tudi naša članska igralca, Urha Durnika in Klemna Požina. Po izteku pogodbe je sledila pot v najtrofejnejši slovenski klub - Olimpijo iz Ljubljane. Mlado člansko ekipo je pripeljal iz tretje v drugo slovensko košarkarsko ligo, kjer pa z igralci ni dočakal niti ene tekme v višjem rangu, saj je takratna uprava zaradi prisilne poravnave razpustila ekipo. Blaž se je tako vrnil v domače Zagorje, kjer je pomagal z delom v mlajših selekcijah.
Od leta 2004 je Blaž aktiven tudi pri delu z reprezentancami, samostojno je do leta 2007 vodil ženske U14, U16 in U18 reprezentance, leta 2010 je bil glavni trener moške reprezentance do 14 let, nato pa še pomočnik v kategorijah U16, U18 in U20. Med drugim je tudi predavatelj na Fakulteti za šport pri izobraževanju trenerskega kadra.

trener 2018