Otroci in košarka

Šport je zabaven. Pika. In s športom je življenje lepše. Pika.

Ne verjamete? Pridite pogledat kdaj na urice šole košarke, kjer otroci v teh minutah druženja in spoznavanja s košarko naravnost uživajo. Sicer se ne morejo poenotiti ali je Rok, ki jih skozi igro vodi do znanja košarke, trener, učitelj ali samo Rok J. Toda ti otroci svoj čas preživljajo kakovostno, v gibanju ter na varnem.

Skozi šport in igro se naučijo premagovati različne težave, sporazumevanja, sodelovanja, sistematičnega dela, samokontrole in samodiscipline, poleg tega razvijajo motorične spretnosti. Otroci se na košarki sprostijo in pozabijo na vsakdanje težave, zato so v šoli bolj zbrani in se lažje ter bolje učijo.

Spoštovani starši!

Verjamemo, da je skupni cilj nas vseh ta, da so otroci na varnem, da napredujejo, osvojijo gibanje ter druge zdrave navade ter da jih s skupnimi močmi oblikujemo in vzgajamo v celovite osebnosti.

Otroci so naše največje bogastvo.  Naša dolžnost pa je, da jim na poti do odraslosti varno stojimo ob strani in jim pomagamo s svojimi izkušnjami. Ni prav, da smo do otrokovih sposobnosti kritični in preveč zahtevni. Bodimo z njim, vzpodbujajmo ga, naučimo ga, da je življenje sestavljeno iz vzponov in padcev, iz zmag in porazov. In če menite, da vaš otrok ni nadarjen za šport – potem bi si mi želeli, da to mnenje opustite.  Najpomembneje je, da otroka navdušimo za gibanje ter da ima ob tem vso vašo podporo. Na ta način boste pri otroku ustvarili dobre delovne navade in s tem pripomogli, da bo kljub gibanju imel še veselje in čas za učenje, igro in ostale družinske aktivnosti ter obveznosti.

Košarka kot ekipni šport pa ima še eno pomembno prednost. Otrok se nauči, da v življenju šteje ekipno delo ter da nikoli nismo povsem sami.

V kolikor si tudi vaš otrok želi kakšno urico na teden preživeti med sovrstniki ter odkrivati čare ekipnega dela ali pa imate le kakšno dodatno vprašanje, se obrnite na:

TRENER U18: Milan Čepin, 031 780 933   
TRENER U12, U14: Goran Jorgič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 040 808 758   
TRENER U10: Rok Deželak, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 739 187
PREDST. ZA VSE MLAJŠE SELEKCIJE: Anton Avbelj, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 647 630