V tretjem krogu 3. SKL so košarkarji KK Hrastnik morali priznati premoč KK Cedeviti Olimpiji Mladi

Članska ekipa je po gostujoči zmagi v Preboldu z velikimi pričakovanji čakala sobotno tekmo proti vodilni ekipi lige KK Cedevita Olimpija ml., tudi zato, ker se je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe v ekipo vrnil Anej Nučič, sicer eden od nosilcev ekipe. Prav poškodbe so do sedaj skrbele za to, da trener Rizman od uvoda lige ni mogel sestaviti popolne zasedbe, kajti poleg omenjenega Nučiča je izven pogona tudi drugi visoki igralec, Adnan Salihovič. Da nesreča nikoli ne počiva in ima letos članska ekipa KK Hrastnika s tem veliko težav, se je na žalost pokazalo tudi na sobotni tekmi, ko je že v uvodu tekme prvi strelec ekipe Tilen Lapi utrpel težjo poškodbo kolena. Kako resna je bila le-ta in koliko časa bo Tilen odsoten z igrišč, bodo pokazale nadaljnje specialistične preiskave.

Poškodba Lapija je velik dodatni hendikep za letošnjo mlado ekipo, kar se je izkazalo tudi na sobotni tekmi. Cedevita Olimpija je izkoristila šok v vrstah domače ekipe, uveljavila premoč v višini in predvsem večji rotaciji igralcev zaradi česar je igrala agresivno po celem igrišču ter povedla z dvomestno razliko. Hrastniški fantje so sicer pokazali karakter in do polčasa prepolovili razliko, ki je znašala 7 točk. Da je bila prav zajetna prednost in manjša rotacija v hrastniški ekipi dovolj za zmago gostov, je pokazal drugi polčas. V katerem sta ekipi igrali enakovredno, zato se je tekma naposled zaključila z zmago gostov z 9 točkami razlike. Omeniti gre, da je priložnost za prve članske minute na uradni tekmi dobil 16 letni Andraž Kovačič.
Hrastniški fantje so zaradi prikazane želje po tekmi dobili zaslužen aplavz dobro popolnjenih tribun, žal pa je bolj kot poraz bolelo spoznanje, da je poškodba Tilna Lapija velik udarec za ambicije ekipe. Tilnu naj tudi na tem mestu zaželimo, da posledice poškodbe le ne bodo takšne, da bi pomenile dolgotrajne odsotnosti s parketov.

Da je ta vikend zadal velik glavobol članski ekipi je žal pokazala tudi tekma ekipe U 20, na kateri se je poškodoval še en igralec članske ekipe, in sicer je v Ljubljani prav tako poškodbo kolena utrpel mladi 16 letni Ožbej Pavlič. Tudi njemu zaželimo čim bolj spodbudne zdravstvene izvide in čimprejšnji povratek na igrišča.

KK Hrastnik : KK Cedevita Olimpija mladi, rezultat 72:81 (po četrtinah: 14:17, 16:20, 22:22, 20:22), strelci za KK Hrastnik: Babič 14, Nučič 14, Vorina 10, Kellner in Pučko po 9, Tušek 6, Lapi 5 in Vodiškar 4.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja