Zgodovina

I. OBDOBJE

Košarka v Hrastniku se je po pripovedovanju Adolfa Kovača,enega izmed predsednikov košarkarskega kluba Hrastnik, neorganizirano začela igrati že leta 1948, ko so tedanji hrastniški gimnazijci , ki so obiskovali gimnazijo v Trbovljah prenesli to zvrst igre z žogo tudi v Hrastnik.
Leto 1950 zaznamuje uradni pričetek igranja košarke v Hrastniku. Hrastniška mladinska košarkarska vrsta S.S. EDINOST se je udeležila državnega mladinskega prvenstva v Celju.
Ekipo je vodil pisatelj Vinko Trinkaus. Sestavljali so jo dijaki in gimnazijci, generacije rojene v štiridesetih letih prejšnjega stoletja .
Prvo igrišče za igranje košarke je bilo letno igrišče pri takratni nižji gimnaziji, sedanji glasbeni šoli Hrastnik.
Ob otvoritvi košarkarskega igrišča so Hrastniški košarkarji, po spominu Avgusta Stuška, gostili Ljubljanski AŠK z znanima košarkarjema Kristančičem in Šerbcem in ekipo Železničarja iz Ljubljane.
Leta 1952 se je mladinska ekipa S.S. Edinost Hrastnik udeležila prvenstva Slovenije v košarki za mladinske ekipe. Dvodnevni košarkarski turnir je bil v Celju 28.-29.6.1952. Sodelovalo je osem ekip: AŠK Ljubljana,Železničar Ljubljana,Rudar Trbovlje,Branik Maribor, Celje I, Železničar Maribor, S.S.Edinost Hrastnik in Celje II.
V letu 1953 so košarkarji Edinosti pristopili k partizanu Hrastnik in nastopali kot sekcija košarke. Odigrali so 21 tekem, 14-krat so zmagali in 7-krat izgubili, razlika v koših je bila
666:602.
Rezultati odigranih tekem: Rudar I:Edinost 68:28, Rudar II:Edinost 21:16, Rudar II:Edinost 47:28, Rudar II:Edinost 24:27, Proletarec:Edinost 21:39, Proletarec:Edinost 0:20, Proletarec:Edinost 32:33, Proletarec:Edinost 20:34, Branik:Enotnost 56:28, AŠK:Enotnost 50:32, Celje:Edinost 22:33, Krim:Edinost 47:45, Krim:Edinost 26:14, Gaberje:Edinost 17:61, Gaberje:Edinost 30:41, Kovinar:Edinost 27:29, Kovinar:Edinost 23:37, Medvode:Edinost 20:22, Medvode:Edinost 11:34, Medvode:Edinost 20:22, Medvode:Edinost 11:34, Medvode:Edinost 26:30, Svoboda:Edinost 34:36.
Povprečno so dosegali 31 košev/tekmo in prejeli 28 košev/tekmo.

Košarka je po letu 1954 počasi zamrla. Košarkarji Hrastnika so odigrali še zadnji Pokalni turnir za mladince, ki je bil na Taboru v Ljubljani. Turnir je bil odigran 28.-29. 6 1954, sodelovalo je 14 ekip (AŠK Ljubljana, Ljubljana, Rudar Trbovlje, Branik Maribor, Celje I, Železničar Maribor, Partizan Hrastnik, Partizan Domžale, Slavija Ljubljana, Partizan Kranj, Partizan Medvode,Partizan Šoštanj in Proletarec Zagorje.

II. OBDOBJE

Ustanovitev samostojnega košarkarskega kluba v Hrastniku
Potrebno je bilo osem let, da se je košarka ponovno začela igrati. Leta 1963 so imeli košarkarji ustanovni občni zbor, ustanovili so samostojni košarkarski klub. Pobudniki ustanovitve so bili: Andrej Mlinar, Marjan Dolanc, Bojan Pevcin, Adolf Kovač, Dušan Grešak, Rudi Potisek, Rado Goetz, Anton Branko Gorjup, Anton Bantan, brata Brane in Drago Milinovič, Cveto Kmetič, Ivo Vučetič.

Košarkarji so svoje aktivnosti morali na začetku izvajati na zunanjem igrišču pri nižji gimnaziji (sedanja glasbene šola), ki je bilo v dokaj slabem stanju,postavljen je bil samo en koš. Da so lahko redno vadili,so košarkarski zanesenjaki udarniško postavili še drug koš in uredili robnike igrišča. Tekem na tem igrišču v tistem obdobju niso igrali. V zimskem času so občasno trenirali – vadili v dvorani Partizana, kjer je bil na balkon nameščen en koš.
Leta 1964 so košarkarji začeli s tekmovalnim delom, prvo tekmo s Proletarcem iz Zagorja so igrali v Zagorju in izgubili s 30 točkami razlike. Vse tekme so se igrale na zunanjih igriščih. Hrastniški košarkarji so v prvem delu tekmovanja v Zahodno – štajerski ligi samo gostovali. Istega leta so se košarkarji preselili na rokometno igrišče v novem športnem centru na Logu, oziroma na rudniku. Za igranje košarke so morali izdelati premične jeklene konstrukcije, jih opremiti s košarkarskimi tablami in koši. Leta 1963 ko so dokončali »mali štadion«,so le tega opremili samo za igranje rokometa. Leta 1966 so hrastniški košarkarji dobili prvo plastično košarkarsko žogo. Žogo je po spominu enega od košarkarjev, prinesel iz Ljubljane Igor Dolanc, hrastniški rojak po očetu Stanetu Dolancu.

Košarkarji so v letih 1965 in 1966 tekmovali v Zahodni – štajerski ligi, skupaj s Preboldom, Velenje, Slovenskimi Konjicami, Žalcem, Polzelo in Celjem. Vedno so se uvrščali v drugo polovico razpredelnice. Pokrovitelj košarkarjem je bil Rudnik Hrastnik. Ekipa se je leta 1967 uvrstila v II. SKL – Center in leta 1968 iz nje izpadla.

III. OBDOBJE

Leto 1969 so štirje pobudniki (Avbelj, Bratuša, Šalamon in Gruden) uspeli z idejo o nadaljevanju košarkarske tradicije v hrastniški dolini.
Košarkarski klub je pravno formalno še vedno obstajal in na njegovem pogorišču je pričel rasti novi rod hrastniških košarkarjev: Bratuša, Avbelj, Šalamon, Lavrič, Debelak, Erman, Bobek, Perko , Jerman, Duh in Kovač. Treniral jih je Vojko Šergan..
Leta 1970 je bilo v Ljubljani SP v košarki. Pokrovitelja, Steklarno Hrastnik, je obiskala reprezentanca Sovjetske zveze.
V obdobju 1970-1975 so v košarkarskem klubu delovale selekcije :pionirjev mladincev in članov
V letu 1973 so hrastniški pionirji osvojili naslov pionirskih republiških prvakov.
Hrastniška košarka se je obetavno razvijala vse do leta 1975, ko so hrastniški košarkarji postali prvaki druge slovenske lige vzhod in bi morali napredovati brez izgubljene tekme v višji skupino tekmovanja..
Portoroški sklepi so preprečili napredovanje hrastniških košarkarjev. Pustili so globoke, negativne posledice v hrastniški košarki. Potrebno je bilo skoraj celo desetletje, da se je košarka ponovno postavila na noge in počasi korak za korakom pridobivala na kvaliteti in si končno priborila nazaj tisto, kar ji je bilo v preteklosti odvzeto na nepošten način. Delovanje košarkarskega kluba Hrastnik je bilo vrsto let vzgled večini košarkarskim klubom v Sloveniji.
Zaton košarke je v Hrastniku prišel z letom 1977, ko je članska ekipa še zadnjo sezono nastopala v medobčinski košarkarski ligi Zasavja.

IV. OBDOBJE

Od leta 1983 do 1997 so v Hrastniku lahko spremljali moško in žensko košarko in vrhunce moške košarke z uvrstitvijo v A2 SKL

Sledil je premor do 1983, ko je petnajst ljubiteljev košarke (Jerič Miran, Deželak Alojz, Klenovšek Srečko, Lavrič Albin, Toplak Niko, Vrabič Milan, Gregorinčič Danilo, Jerman Franc, Avbelj Anton, Kovač Marjan, Grešak Dušan, Ravnikar Ignac, Razdevšek Viktor, Škalički Dušan in Milinovič Brane) na izrednem občnem zboru 26. decembra 1983 izglasovala ponovno ustanovitev košarkarskega kluba Hrastnik.
KK Hrastnik je pričel z mladinsko ekipo tekmovati v sezoni 1984/84. Ti mlad košarkarji so prešli po dveh letih igranja za mladinsko selekcijo, ki je igrala v SKL, v selekcijo članov. Pričeli pa so v Hrastniku tudi s žensko košarko (pionirke), ki so igrale v LOKZ .
V sezoni 1986/87 so v košarkarskem klubu imeli ekipo pionirjev kadetov, kadetinj , mladincev in članov.
V jeseni leta 1986 so v Hrastniku odprli več namensko športno dvorano, kjer so Hrastničani bili v obdobju 1987- 1990 gostitelji ekipam republiških in pokrajinskih kadetskih reprezentanc v tedanji skupni državi Jugoslaviji, Ciboni Zagreb,Univerzitetni ekipi Michigan State iz ZDA, Jugoslovanski študentski državni reprezentanci (trener Dušan Ivkovič, igralec Jure Zdovc), Olimpiji Ljubljana, All star ekipi iz ZDA in še pred otvoritvijo Rabotničkemu iz Skopja.
V času uspešnega igranja slovenske kadetske reprezentance v Hrastniku, je svoje košarkarske korake v mlajših selekcijah začel kasnejši stalni član državne reprezentance Marko Tušek, ki je bil dolga leta eden najboljših tujih košarkarjev v Italijanski prvi ligi.
V sezoni 1987/88 so v klubu imeli sedem ekip : pionirji letnik 1973 in mlajši, pionirke, kadetinje, kadeti mladinke, članice in člani
V sezoni 1988/89 so v klubu imeli ekipo mini košarke, pionirje,, pionirke,kadetinje, kadete,
članice in člane.
V letu 1990/91 so v Hrastniku razpustili ženske košarkarske ekipe. Dekleta -pionirke (letnik 1978) so nadaljevale prvo ligaško klubsko tekmovanje pod okriljem ŠŠD –Mladost OŠ Hrastnik. Leta 1994 so hrastniške igralke : Potisek, Žabkar, Šuljagič, Ranzinger, Starčevič skupaj s trenerjem Toplakom prešle v Trbovlje v ŽKD Jin Jang, ki se je preimenovalo iz predhodnega društva Studio jin Jang – ustanovljenega 1993.
Delo v KK Hrastnik so nadaljevali s pionirji letnik 1977/78, mladinci in člansko ekipo
Od leta 1991 dalje, je v posameznih tekmovalnih sezonah KK Hrastnik imeli različno zasedbo tekmovalnih ekip. Stalnica je bila le moška članska ekipa. Pri mlajših ekipah se je igranje ekip v tekmovalnem ciklusu spreminjalo.

Sezona 1991/92: pionirska,mladinska in članska ekipa.
· Pionirji letnik 1973-1976 so igrali v MKZ Vzhod 2
· 11 članska ekipa mladincev je igrala pod vodstvom trenerja Miroslava Milarja v MKZ IV. skupina.
· 16 članska ekipa članov je igrala v območni SKL –Center, vodil jo je trener Mirko Milar. Ekipa je osvojila predzadnje sedmo mesto s tremi zmagami in enajstimi porazi.

Sezona 1992/93: starejši pionirji,kadeti,članska ekipa
· 18 članska ekipa pionirjev je igrala so v SKL, vodil jih je trener Nikolaj Toplak.
· 12 članska ekipa kadetov pod vodstvom trenerja Alojza Deželaka je igrala v MKZ
· 16 članska ekipa članov je igrala v območni SKL – Vzhod 2 vodil jo je trener Alojz Deželak. Ekipa je osvojila predzadnje 4. mesto.

Hrastnik » nabil » državni zbor, to je bil naslov in vsebina spodaj navedenega časopisnega članka dopisnika Premec J.
V okviru praznovanja državnega praznika in občinskega praznika so Hrastničani povabili v goste ekipo državnega zbora, ki se je pomerila v malem nogometu in košarki. Obakrat so bili boljši gostitelji. Na igrišču OŠ na Dolu je skupščinska ekipa Hrastnika v malem nogometu premagala ekipo državnega zbora s 6 : 2, v Hrastniški športni dvorani pa so domači košarkarski veterani premagali državni zbor s 84 : 81. Gostitelji so sredi 2. polčasa vodili že z 70 : 40, na kar se je četa Igorja Bavčarja le zbrala in do konca uspela rezultat občutno znižati.
Sezona 1993/94: pionirji letnik 1979/83,kadeti letnik 1977/80, mladinci letnik 1978/80 in članska ekipa
· 19 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Nikolaja Toplaka igrala v MKZ
· 12 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Alojza Deželaka igrala v SKL –Center
· 12 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Alojza Deželaka igrala v MKZ –IV Skupina
· 17 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerja Marjana Knausa igrala v območni SKL –Vzhod. Ekipa je osvojila sedmo mesto z devetimi zmagami in trinajstimi porazi.
V mesecu juliju je bila odigrana košarkarska tekma v počastitev državnega in občinskega praznika med ekipa Državnega zbora RS in veteransko ekipo Old Boys Hrastnik,ki se je končala z zmago ekipe DZ RS z rezultatom 59:68.

Sezona 1994/95: pionirji in člani
· 10 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Ranka Mandiča igrala v 1.SKL
· 19 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerjev Marjana Knausa in Alojz Deželaka igrala v III SKL – center. Ekipa je osvojila drugo mesto z devetimi zmagami in tremi porazi. V ligi razigravanja so Hrastničani odigrali še 14 tekem in z osmimi zmagami in šestimi porazi osvojili drugo mesto.

Sezona 1995/96: pionirji letnik 1981-83, kadeti letnik 1978-83 in člani
· 17 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Ranka Mandiča igrala v 2.SKL-Vzhod 2
· 17 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v MKZ
· 16 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerjev Ranka Mandiča in Aloja Deželaka igrala v I.B SKL – VZHOD.

Sezona 1996/97: kadeti, mladinci in člani
· 17 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v SKL –skupina D –Vhod. Osvojili so drugo mesto z tremi zmagami in dvema porazoma.
· 10 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v SKL.
· 16 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerjev Srečka Lesjaka igrala v I.B SKL – VZHOD. V play offu je s 13 zmagami in petimi porazi osvojila prvo mesto in se uvrstili v A2 ligo.
Jesen 1996, še pred pričetkom tekmovalne sezone 1996/97 je bila podpisana generalna sponzorska pogodba med podjetjem za Gradbeno Dejavnost Hrastnik in košarkarskim klubom Hrastnik, ki se je poimenoval po generalnem pokrovitelju.

IV. OBDOBJE

Od leta 1983 do 1997 so v Hrastniku lahko spremljali moško in žensko košarko in vrhunce moške košarke z uvrstitvijo v A2 SKL

Sledil je premor do 1983, ko je petnajst ljubiteljev košarke (Jerič Miran, Deželak Alojz, Klenovšek Srečko, Lavrič Albin, Toplak Niko, Vrabič Milan, Gregorinčič Danilo, Jerman Franc, Avbelj Anton, Kovač Marjan, Grešak Dušan, Ravnikar Ignac, Razdevšek Viktor, Škalički Dušan in Milinovič Brane) na izrednem občnem zboru 26. decembra 1983 izglasovala ponovno ustanovitev košarkarskega kluba Hrastnik.
KK Hrastnik je pričel z mladinsko ekipo tekmovati v sezoni 1984/84. Ti mlad košarkarji so prešli po dveh letih igranja za mladinsko selekcijo, ki je igrala v SKL, v selekcijo članov. Pričeli pa so v Hrastniku tudi s žensko košarko (pionirke), ki so igrale v LOKZ .
V sezoni 1986/87 so v košarkarskem klubu imeli ekipo pionirjev kadetov, kadetinj , mladincev in članov.
V jeseni leta 1986 so v Hrastniku odprli več namensko športno dvorano, kjer so Hrastničani bili v obdobju 1987- 1990 gostitelji ekipam republiških in pokrajinskih kadetskih reprezentanc v tedanji skupni državi Jugoslaviji, Ciboni Zagreb,Univerzitetni ekipi Michigan State iz ZDA, Jugoslovanski študentski državni reprezentanci (trener Dušan Ivkovič, igralec Jure Zdovc), Olimpiji Ljubljana, All star ekipi iz ZDA in še pred otvoritvijo Rabotničkemu iz Skopja.
V času uspešnega igranja slovenske kadetske reprezentance v Hrastniku, je svoje košarkarske korake v mlajših selekcijah začel kasnejši stalni član državne reprezentance Marko Tušek, ki je bil dolga leta eden najboljših tujih košarkarjev v Italijanski prvi ligi.
V sezoni 1987/88 so v klubu imeli sedem ekip : pionirji letnik 1973 in mlajši, pionirke, kadetinje, kadeti mladinke, članice in člani
V sezoni 1988/89 so v klubu imeli ekipo mini košarke, pionirje,, pionirke,kadetinje, kadete,
članice in člane.
V letu 1990/91 so v Hrastniku razpustili ženske košarkarske ekipe. Dekleta -pionirke (letnik 1978) so nadaljevale prvo ligaško klubsko tekmovanje pod okriljem ŠŠD –Mladost OŠ Hrastnik. Leta 1994 so hrastniške igralke : Potisek, Žabkar, Šuljagič, Ranzinger, Starčevič skupaj s trenerjem Toplakom prešle v Trbovlje v ŽKD Jin Jang, ki se je preimenovalo iz predhodnega društva Studio jin Jang – ustanovljenega 1993.
Delo v KK Hrastnik so nadaljevali s pionirji letnik 1977/78, mladinci in člansko ekipo
Od leta 1991 dalje, je v posameznih tekmovalnih sezonah KK Hrastnik imeli različno zasedbo tekmovalnih ekip. Stalnica je bila le moška članska ekipa. Pri mlajših ekipah se je igranje ekip v tekmovalnem ciklusu spreminjalo.

Sezona 1991/92: pionirska,mladinska in članska ekipa.
· Pionirji letnik 1973-1976 so igrali v MKZ Vzhod 2
· 11 članska ekipa mladincev je igrala pod vodstvom trenerja Miroslava Milarja v MKZ IV. skupina.
· 16 članska ekipa članov je igrala v območni SKL –Center, vodil jo je trener Mirko Milar. Ekipa je osvojila predzadnje sedmo mesto s tremi zmagami in enajstimi porazi.

Sezona 1992/93: starejši pionirji,kadeti,članska ekipa
· 18 članska ekipa pionirjev je igrala so v SKL, vodil jih je trener Nikolaj Toplak.
· 12 članska ekipa kadetov pod vodstvom trenerja Alojza Deželaka je igrala v MKZ
· 16 članska ekipa članov je igrala v območni SKL – Vzhod 2 vodil jo je trener Alojz Deželak. Ekipa je osvojila predzadnje 4. mesto.

Hrastnik » nabil » državni zbor, to je bil naslov in vsebina spodaj navedenega časopisnega članka dopisnika Premec J.
V okviru praznovanja državnega praznika in občinskega praznika so Hrastničani povabili v goste ekipo državnega zbora, ki se je pomerila v malem nogometu in košarki. Obakrat so bili boljši gostitelji. Na igrišču OŠ na Dolu je skupščinska ekipa Hrastnika v malem nogometu premagala ekipo državnega zbora s 6 : 2, v Hrastniški športni dvorani pa so domači košarkarski veterani premagali državni zbor s 84 : 81. Gostitelji so sredi 2. polčasa vodili že z 70 : 40, na kar se je četa Igorja Bavčarja le zbrala in do konca uspela rezultat občutno znižati.
Sezona 1993/94: pionirji letnik 1979/83,kadeti letnik 1977/80, mladinci letnik 1978/80 in članska ekipa
· 19 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Nikolaja Toplaka igrala v MKZ
· 12 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Alojza Deželaka igrala v SKL –Center
· 12 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Alojza Deželaka igrala v MKZ –IV Skupina
· 17 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerja Marjana Knausa igrala v območni SKL –Vzhod. Ekipa je osvojila sedmo mesto z devetimi zmagami in trinajstimi porazi.
V mesecu juliju je bila odigrana košarkarska tekma v počastitev državnega in občinskega praznika med ekipa Državnega zbora RS in veteransko ekipo Old Boys Hrastnik,ki se je končala z zmago ekipe DZ RS z rezultatom 59:68.

Sezona 1994/95: pionirji in člani
· 10 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Ranka Mandiča igrala v 1.SKL
· 19 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerjev Marjana Knausa in Alojz Deželaka igrala v III SKL – center. Ekipa je osvojila drugo mesto z devetimi zmagami in tremi porazi. V ligi razigravanja so Hrastničani odigrali še 14 tekem in z osmimi zmagami in šestimi porazi osvojili drugo mesto.

Sezona 1995/96: pionirji letnik 1981-83, kadeti letnik 1978-83 in člani
· 17 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Ranka Mandiča igrala v 2.SKL-Vzhod 2
· 17 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v MKZ
· 16 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerjev Ranka Mandiča in Aloja Deželaka igrala v I.B SKL – VZHOD.

Sezona 1996/97: kadeti, mladinci in člani
· 17 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v SKL –skupina D –Vhod. Osvojili so drugo mesto z tremi zmagami in dvema porazoma.
· 10 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v SKL.
· 16 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerjev Srečka Lesjaka igrala v I.B SKL – VZHOD. V play offu je s 13 zmagami in petimi porazi osvojila prvo mesto in se uvrstili v A2 ligo.
Jesen 1996, še pred pričetkom tekmovalne sezone 1996/97 je bila podpisana generalna sponzorska pogodba med podjetjem za Gradbeno Dejavnost Hrastnik in košarkarskim klubom Hrastnik, ki se je poimenoval po generalnem pokrovitelju.

V. OBDOBJE

Sezona 1997/98: pionirji, kadeti, mladinci in člani
· 21 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Leopolda Povšeta igrala v 1.SKL-Vzhod 2, 1.SKL-center in II.SKL – center.
· 16 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v 2.SKL –skupina Vzhod III in 2.SKL –center.
· 14 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v 2.SKL – vzhod.
· 16 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerja Tomaža Bernota igrala v A2. SKL

Sezona 1998/99: šola košarke, mlajši in starejši pionirji, kadeti, mladinci in člani
· 35 članska ekipa pionirjev A in B je pod vodstvom trenerjev Leopolda Povšeta in Matije Majesa igrala v 1.SKL
· 16 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerjev Draga Gomilarja in Alana Karabegoviča igrala v 1.SKL vhod II – III skupina, osvojili so skupno 31.mesto v Sloveniji.
· 11 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v 2.SKL – vzhod., osvojili so skupno 30.mesto v Sloveniji
· 16 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerjev Tomaža Bernota igrala in Draga Gomilarja igrala v 1.B. SKL Osvojili so 8. mesto z devetimi zmagami in trinajstimi .porazi.
Sezona 1999/2000 : šola košarke, pionirji, kadeti,mladinci in člani
· 16 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerjev Leopolda Povšeta in Roberta Halzerja igrala v 1.SKL .Osvojili so skupno 29.mesto v Sloveniji
· 16 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Siniše Nesladka igrala v 1.SKL, osvojili so skupno 35.mesto (60 ekip) v Sloveniji.
· 12 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Siniše Nesladka igrala v MKZ in 2.SKL.
· 17 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v 1.B. SKL Osvojili so 7. mesto z desetimi zmagami in dvanajstimi porazi.

Sezona 2000/2001: šola košarke, pionirji letnik 1987 in mlajši, mladinci in člani

· 10 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerjev Leopolda Povšeta in Roberta Halzerja igrala v 1.SKL .Osvojili so skupno 20.mesto v Sloveniji
· 16 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerjev Matije Majesa in Damirja Grgiča igrala v 2..SKL – vzhod 3.
· 12 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerjev Matije Majesa in Damirja Grgiča igrala 2.SKL.-vzhod 3.
· 14 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v 1.B. SKL Osvojili so 5. mesto z dvanajstimi zmagami in desetimi porazi.

Sezona 2001/2002: šola košarke, pionirji letnik 1986 in mlajši, mladinci in člani
· 10 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerjev Leopolda Povšeta in Denisa Tomšeta igrala v 1.SKL .
· 14 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Damirja Grgiča igrala 2.SKL.-vzhod .
· 12 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v 1.B. SKL Osvojili so 6. mesto z štirinajstimi zmagami in dvanajstimi porazi.

Pokalno tekmovanje: Hrastniški košarkarji so v letu 2002 imenitno igrali v pokalnem tekmovanju SPAR. V zmagovalnem ritmu so premagali kar dve prvoligaški ekipi, KK Roglo iz Zreč z rezultatom 88:87 (62:55,42:41,26;14) in Banko Zasavje Zagorje z rezultatom 82:74 (15:126,22:9,27:21,18:18).
Četrtfinale pokala SPAR: 1. Tekma v Hrastniku pred 850 gledalci,
GD Hrastnik : Union Olimpija 59:84 (49:55,34:33,16:18)
KK Union Olimpija: trener Z. Sagadin; igralci: Ilijevski 2, Boisa 11, Modrič 9, Golemac 14, Welsch 11, Udrih 4, Hukič 9, Subotič 6, Dal 13, Hoger 3, Toroman 2
KK GD Hrastnik: trener M. Knaus; igralci: Čeko 13, Žitnik 11, Tomažin 9, D. Godicelj 7, Tušek 1, Deželak 2,Mijatovič, Golotič 2, U. Godicelj, G. Čop 3, D. ČOP 11, Brečko
II. tekma pokala SPAR v Ljubljani
KK Union Olimpija : KK GD Hrastnik 110:60 (84:48,52:30,27:9)

VI. OBDOBJE

Sezona 2002/2003: šola košarke v Hrastniku in na Dolu, pionirji letnik 1989 in mlajši, mladinci in člani

· Šola košarke, letnik 1991, skupaj 11 otrok je treniralo pod vodstvom Mateja Kotnika. Na Dolu pri Hrastniku so mladi nadebudneži (14 otrok) trenirali pod vodstvom trenerja Aleša Štefaneta..
· 17 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Uroša Godiclja po uspešnih kvalifikacijah igrala v 1.SKL- center (v prvem delu SKL 2.mesto).
· 16 članska ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Damirja Grgiča igrala 2.SKL.-center 1 in v razigravanju v 2. SKL – B2 center.
· 15 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerja Sandija Krofla igrala v 1.B. SKL Osvojili so 6. mesto z trinajstimi zmagami in trinajstimi .porazi.

Sezona 2003/2004: šola košarke v Hrastniku in na Dolu, mlajši in starejši pionirji, kadeti,mladinci in člani
· Šola košarke, letnik 1991, skupaj 15 pionirjev je treniralo pod vodstvom Roberta Halzerja in Franca Rojka, ki so tudi igrali v B SKL .vzhod. Na Dolu pri Hrastniku je 21 otrok( od tega 12 fantov in 9 deklic)) treniralo pod vodstvom trenerja Aleša Štefaneta.
· 24 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Uroša Godiclja igrala v 1.SKL, osvojili so končno 12.mesto med 44.ekipami. Igrali so tudi v 1. SKL B , zimski ligi, zasavski ligi in turnirjih.
· Ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Damirja Grgiča igrala v 2..SKL – vzhod 2..Osvojili so 15. mesto
· Ekipa mladincev je pod vodstvom trenerja Damirja Grgiča igrala 2.SKL.-vzhod .IV. Osvojili so skupno 37.mesto v drugo ligaški druščini.
· 15 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerjev Marjana Knausa in Draga Gomilarja igrala v 1.B. SKL Osvojili so 8. mesto z 14. zmagami in 12..porazi.
Sezona 2004/2005 : pionirji, kadeti in člani
· 25 članska ekipa pionirjev je pod vodstvom trenerja Uroša Godiclja igrala v različnih tekmovanjih 1.SKL, osvojili so končno 36.mesto. Igrali so tudi v II.. SKL in zasavski ligi.
· 10 članska ekipa kadetov je pod vodstvom trenerja Damirja Grgiča igrala v 1..SKL – vzhod 2. In A 2 SKL -vzhod. Osvojili so 20. mesto.
· 19 članska ekipa članov je pod vodstvom trenerja Draga Gomilarja igrala v 1.B. SKL Osvojili so 9. mesto z 11. zmagami in 15..porazi.

Sezona 2005/2006: šola košarke, pionirji, mladinci in člani

Sezona 2006/2007: pionirji in člani

· 14 članska ekipa pionirjev, ki sta jih vodila trenerja Nikolaj Toplak in Uroš Godicelj, je igrala v 2. pionirski SKL in osvojila 6.mesto.(14 tekem, od tega 1 zmaga in 13 porazov,koš diferenca 525:890)
· 14 članska moška ekipa, ki jo je vodil trener Luka Bassin, je igrala v 1.B SKL, osvojila je 6.mesto.(26 tekem, od tega 13 zmag in 13 porazov, koš diferenca 1942:2080).

Sezona 2007/2008 : šola košarke, pionirji in mlajši pionirji, kadeti, člani.

· Šola košarke :.Hrastniški košarkarski klub je ponovno aktiviral šolo košarka, ki jo je obiskovalo 21 otrok (deklice in dečki), šolo je vodila Mateja Izgoršek, ekipa ni tekmovala v ligaškem tekmovanju.
· 14 članska ekipa pionirjev, ki jih je vodil trener Nikolaj Toplak je igrala v II.SKL Vzhod in v prvem delu osvojili 1.mesto (4 tekme, od tega 4 zmage, koš diferenca 278:149), ter v drugem delu 4.mesto (14 tekem, od tega 8 zmag in 6 porazov, koš diferenca 636:594)
· Mlajši pionirji U12 so igrali v II.SKL in osvojili v prvem delu 2.mesto (6 tekem, od tega 2 zmagi in 4 porazi, koš diferenca 207:356),ter v drugem delu 4.mesto (6 tekem, od tega 6 porazov, koš diferenca 130:481).
· 15 članska ekipa kadetov ,ki jih je vodil trener Nikolaj Toplak, je igrala v 2.SKL Center in osvojila 5.mesto v prvem delu tekmovanja (8 tekem, od tega 8 porazov, koš diferenca 229:803),ter 4.mesto v drugem delu tekmovanja(14 tekem, od tega 14 porazov, koš diferenca 499:1306).
· 16 članska moška ekipa pod vodstvom trenerja Mateja Bakšiča je igrala v I.B SKL, osvojila je 4.mesto (26 tekem, os tega 19 zmag in 7 porazov, koš diferenca 2111:2050).

Sezona 2008/2009: šola košarke, pionirji U10, U12, U14, kadeti, člani.
· U-8 (10 otrok),ki jih je vodil Robert Halzer,
· Pionirji U -10 (14 otrok), vodila sta jih Denis Šketako in Mitja Pajnkihar,
· Pionirji U-10-12 ( med njimi 12 deklic), ki jih je vodila Mateja Izgoršek, igrali so v treh ligah in sicer v : 1.SKLVzhod 6 in osvojili 3.mesto. ( 6 tekem, od tega 1 zmaga in 5 porazov, koš diferenca 141:196),v 1.SKL Vzhod F so osvojili 4.mesto, v 2 SKL Center so osvojili 2. mesto.
· Pionirji U 14 (15 pionirjev)ki jih je vodila Mateja Izgoršek, so igrali v 2.SKL Center in osvojili 2.mesto, v drugem delu so igrali v 2.SKL-B1 Vzhod in osvojili 6.mesto (14 tekem od tega 4 zmage in 10 porazov, koš diferenca 739:876).
· Kadeti U 16 (17 kadetov), ki jih je vodil trener Nikolaj Toplak so igrali v 2.SKL in osvojili 6.mesto(16 tekem, od tega 5 zmag in 11 porazov, koš diferenca 845:1173)
· 14 članska moška ekipa, ki jo je vodil Matej Bakšič v prvem delu in Igor Kešelj v drugem delu je igrala v 1.B SKL, osvojila je 9.mesto (26 tekem, od tega 11 zmag in 15 porazov, koš diferenca 1859:1946)

Sezona 2009/10: pionirji U10, U12, U14, kadeti, člani.
· Pionirji U10 , ki jih je vodil Mitja Pajnkiher, so igrali v SKL in osvojili v prvem delu 3.mesto z eno zmago in petimi porazi in v drugem delu 3.mesto z dvema zmagama in šestimi porazi,
· Pionirji U 14 (12 pionirjev), ki jih je vodil Nikolaj Toplak in so igrali v 2.SKL, kjer so osvojili v prvem delu 2.mesto in v drugem delu 4.mesto (12 tekem od tega 4 zmage in 8 porazov koš diferenca 457:709).
· Kadeti U16 , ki jih je vodil Nikolaj Toplak, so igrali v 2.SKL, kjer so osvojili v prvem delu drugo mesto in v drugem delu 5.mesto (16 tekem od tega 8 zmag in 8 porazov, koš diferenca 892:939).
· 14. člansko moško ekipo je vodil Igor Kešelj, igrali so v 1.B SKL, ekipa je osvojila 11. mesto (26 tekem od tega 10 zmag, 16 porazov, koš diferenca 1899: 2011)

Sezona 2010/11: šola košarke, pionirji U10, U14, kadeti, člani.
· Šola košarke, ki jo je vodil Robi Halzer
· Pionirji U-10 , ki so igrali v SKL in osvojili 3.mesto z eno zmago in petimi porazi,
· Pionirji U14 (12 pionirjev), ki jih je vodil Mitja Pajnkiher in so igrali v 2.SKL, kjer so osvojili v prvem delu 2.mesto in v drugem delu. 4.mesto (12 tekem od tega 6 zmag in 6 porazov , koš diferenca 666:643)
· Kadeti U16, ki jih je vodil Nikolaj Toplak, so igrali v 2.SKL, kjer so osvojili v prvem delu 4.mesto in v drugem delu 5.mesto (18 tekem od tega 5 zmag in 13 porazov, koš diferenca 899:1117),
· 14. člansko moško ekipo sta vodila Igor Kešelj in Igor Pučko, igrali so v 1.B SKL, ekipa je osvojila 7.mesto (26 tekem od tega 14 zmag in 12 porazov, koš diferenca 2039:1985).

Sezona 2011/12: pionirji U12, U14, mladinci, člani.
· Pionirje U12 je vodil Mitja Pajnkiher. Igrali so v SKL, kjer je nastopalo 78 ekip.. Po dveh že odigranih delih je bila ekipa KK Hrastnik trenutno na drugem mestu v skupni Vzhod 1A1. Ekipa je odigrala dvanajst (12) tekem, scor 8/4 s koš diferenco 559/453. Tretji del bodo pionirji U12 odigrali v mesecu oktobru 2012.
· Jedro ekipe pionirjev U14, ki jih je vodil trener Mitja Pajnkiher , je bila ekipa U12, ki skupaj še s petimi starejšimi igralci igrala v 2. SKL V skupnem seštevku so osvojili 4.mesto .Odigrali so osem tekem, od tega so 2 krat zmagali in 6 krat bili poraženi, s skupno koš diferenco 375:432 (-57).
· Mladinci U 18 ki jih je vodil Gašper Ovnik, so igrali v vzhodni skupini 2.SKL, Ekipa je osvojila s 25. točkami peto mesto v vzhodni B2 skupini,odigrala je osemnajst tekem od tega dosegla 8 zmag in 10 porazov s skupno koš diferenco 1208 :1165.
· 12. člansko moško ekipo je vodil Igor Pučko, igrali so v 2. SKL. Tekoča sezona je v številkah ponudila score 11 zmag in 15 porazov in končno 8. mesto.

Veterani

OLD BOYS Ekipa košarkarskega kluba Hrastnik
Leta 1984 s ponovno oživitvijo košarke v Hrastniku, se je tudi sekcija veteranov pri košarkarskem klubu Hrastnik uradno registrirala in s tem pričela s tekmovanji v trim ligah. Vendar ni bilo pomembno za veteransko ekipo njeno rekreativno igranje košarke, temveč pomoč pri četrtem oživljanju hrastniške košarke. Gledano v bližnjo preteklost,je oživljanje v celoti uspelo in lahko je zapisano, da z velikim uspehom prav s pomočjo hrastniških veteranskih zanesenjakov in nekaj njihovih prijateljev. Člani veteranov so sprejemali odgovorne klubske zadolžitve, od opravljanje trenerskega dela, pa vse do vodenja kluba.

Od leta 1950, ko se je začela košarka v Hrastniku, je v 25. tekmovalnih sezonah prišlo v hrastniški košarkarski klub 59 košarkarjev iz 18. slovenskih košarkarskih mest – klubov. Iz Ljubljane: Bogdan Jakopič, Senad Jašič, Boban Tomič, Rudarja iz Trbovelj: Slobodan Jorgovan, Drago Raušl, Mirko Milar, Štefan Jesenšek, Marjan Lavrič, Borut Kmetič, Andrej Božiček, Dušan Lucu,Žare Mandič, Jernej Tilinger, Miha Vajdič,Mitja Brečko, Gašper Ovnik,Senal Džombič, Adnan Muminvič , Mitja Tominšek, Celja: Boris Kralj, Luka Kragolnik, Pivovarne-Zlatoroga iz Laškega: Mladen Balaško, Sebastjan Seme ,Dani Lapornik, Gregor Lapornik,Mitja Starovasnik,Metod Tomašič, Goran Čop, Andrej Šoštarič, David Čop, Uroš Globovnik, Zagorja: Matjaž Murn, Tomaž Baloh, Marko Peršič, Emir Karič, Darko Djudjevič, Ado Salihovič,Luka Dobovičnik, Črt Lipovšek, Krškega: Jože Leskovar, Borut Rozman ,Robi Avsenak, Filip Kelek, Ilirije Ljubljana: Andrej Isoski,Davor Gjud, Heliosa iz Domžal: Dušan Kovačič, Jože Žitnik, Parmalata- Parkljev Bežigrad iz Ljubljane: Tomaž Senčar,Litije : Stevica Čeko, Drago Brčina, Rogaške: Alojz Šiško, Polzele: Marko Vlaič, Kemoplasta iz Šentjurja: Dejan Tomažin, Jovanovič, Ajdovščine: Sašo Kavčič, Mario Primorac iz Maribora: Jure Pelko, Rogle iz Zreč: Aljoša Remus, Slovana iz Ljubljane: Miloš Banič, Vranskega: Matic Jan, Medvod: Anže Maček.

Domači igralci in igralke, reprezentanti različnih selekcij v državni reprezentanci.
Marko Tušek je bil član Slovenske članske moške državne reprezentance. Gordana Potrata, Janina Ranzinger, Simona Vizovišek, Anja Kolar, Manja Slapšak in Tjaša Vajdič so bile članice Slovenske kadetske državne reprezentance
Nadja Podmenik je bila članica Slovenske mladinske državne reprezentance in reprezentance do 20 let. Nina Šuljagič je bila članica Slovenske pionirske in kadetske reprezentance.
Žiga Koritnik je bil član Slovenske kadetske državne reprezentance. Žiga Percel je bil kandidat za Slovenske mladinsko državno reprezentanco.

PREGLEDNICA vseh predsednikov košarkarskega kluba (SS Edinost , KK Hrastnik in KK GD Hrastnik ) in trenerjev od leta 1950 do leta 2011/2012.

Vodja košarkarske sekcije v F.D.Hrastnik in TVD Partizan Hrastnik (1950-1955): Vinko Trinkaus (1950-1951) in Brane Milinovič (1952-1955).
Predsedniki: Brane Milinovič (1963-1967 in (1983-1984),Adolf Kovač (1968-1973), Dušan Grešak (1974 -1976), Marjan Dolanc (1985/86- 1987/88), Albin Lavrič (1988/89), Dušan Škalički (1989/90-1990/91), Anton Avbelj (1991/92), Miran Jerič (1992/93-2005/06), Alan Karabegovič (2006/07-2011/12).
Trenerji članske ekipe: Brane Milinovič, Vojko Šergan, Adi Zaletel, Alojz Deželak, Dušan Škalički, Vojko Šeško, Mirko Milar, Marjan Knaus, Ranko Mandič, Dani Lapornik, Srečko Lesjak, Tomo Bernot, Drago Gomilar, Damir Grgič, Sandi Krofl, Luka Bassin, Matej Bakšič , Igor Kešelj, Edi Goloič. Igor Pučko
Trenerji mlajših selekcij (mladinci, kadeti, kadetinje, pionirke, pionirji, šola košarke): Roman Lebar, Niko Toplak, Adi Zaletel, Franc Rojko, Marjan Dolanc, Andreja in Andrej Mlinar, Ivo Vučetič, Marjan Kovač, Albin Lavrič, Alojz Deželak, Dušan Škalički, Vojko Šeško, Vinko Učakar, Mirko Milar, Ranko Mandič, Drago Gomilar, Leopold Povše, Alan Karabegovič, Matija Majes, Siniša Nesladek, Primož Hafner, Robert Halzer, Denis Tomše, Damir Grgič, Aleš Štefane, Uroš Godicelj, Matej Kotnik, Mateja Izgoršek, Denis Šketako, Mitja Pajnkiher, Gašper Ovnik.

Seznam vseh igralcev in igralk košarke, ki so bili od leta 1950 do 2012 registrirani za KK Hrastnik
1950-1955
Leskovar, B. Martinčič, A. Stušek,A.Kovač D. Grešak,E. Selan, B. Milinovič, Rome,: D.Milinovič, M.Skaza,
1963-1968
Pevcin, Mlinar,brata Štromajer, Debelak, Lebar,Markovič, Šergan, Golob, Požar, Dolanc, Krašovec A.Zaletel, Kocman, D. Šalamon st., hokejist Bogdan Jakopič,
1969-1977
Bratuša, Avbelj, Šalamon, Lavrič, Debelak, Erman, Bobek, Perko , Jerman, Duh, Kovač, Tušek J., Vrabič, Raušel Jorgovan, Jesenšek, Škof ,Milar, Senica, Šeško, Jazbinšek, Grašič, Jerič Ravnikar, Vajdič, Šunta, Zaletel, Oberčkal, Potušek, Nahtigal,
Trstenjak, Markelj, Sotošek, Kunšek, Pirš, Prah, Kopušar, Bradaševič, Zaletel, Biderman, Leskovar, Brečko, Godicelj,Senčar, Koritnik G.,Vodeb,Vozlič, Klenovšek.J., Orožen,Meserko, Jecl, Bradaševič, Špeglič, Godicelj, Klopotan, Brečko, Seničar F., Šmit, Krašovec, Greben, Primon, Savič, Mestrič, Bevc, Plevnik, Savič B., Bevc J., Potočan, Kramžar, Rome, Mujkanovič, Drolc, Bauerhaim, Rankovič, Pilih, Kelek, Presečki, Hožič, Kladnik, Tušek L., Gašparut, Teršek, Hlastec, Kuhar, Wolf, Čakič, Majes, Pust, Omerzel, Teršek, Matešič, Jukič,Frangeš, Zadobovšek, Lavrič M., Zupančič
Od leta 1983 dalje
Laznik, Bevc, Jakšič,Bregar, Zupanc, Detič, Kastelec, Grmšek,Majcen, Herič,Bogdan, Perko,Povše,Rugelj,Slokan,Jakšič, Nesladek, Petrovič,Štefane,
Stradar, Tanšek, Lakner, Janjič, Volavšek, Ristovič, Krašovec , Zorc, Železnik , Osterman, Klanšek, Paitel,Golotič,Kellner, Stopa, Tušek M.,Kontrec S.,Kontrec A., Deželak, Vrtačnik, Oblak, Končina, Lakner, Perko, Durmiševič , Pavčnik, Planinc, Jelenko,Mlinarič,Kladnik,
R-Deželak, Gole, Teršek, T. Petrič, Erman, Ađikič,.Duh, Đogič, Gruden, Hočevar, Učakar, Mijatovič, U. Pasičnjak, Majes, Skočir, Hribšek,Brečko, T. Tušek, Kolenc, U. Godicelj, D.Godicelj, Škalički,Lenart, Petan, Koren, Lipec,Šeško R.,Cecunjanin, Brečko, Jeršin, Kostajnšek, Žagar, Šalamon, Godicelj D. ,Lokar A., Zaletel, Volavšek U., Tušek S.,Lipoglavšek,, Rigler, Felicijan Dvornik, Kasumovič,Juh, Lokar U.,Sedej, Vidmar,Mak,Slanšek, Majkič, Doberšek, Klenovšek M., Halzer Sotošek Doberšek, Klenovšek R.,Jasikovič , Mustafič, Potrata, Neškovič, Bočko, Tufekčič , Panjkiher, Podmenik, Dvornik,Vidovič, Tesla, Zorec, Kranjc, Medvešek, Jerič, Janjič, Hrovatič, Pasičnjak, Fabijan, Miftari,, Zakrajšek,Mustač, Babič, Zaletel S.,Doberšek M.,Ojsteršek,Percl, Čupeljič, Teletovič,Plazar, Škorjanc,T.Lavrič,Drnovšek, Koritnik,Mujkanovič, Avdič,Cesar, Bašič, Majcen, Lapi, Brekan, Počinka,Lipovšek, Donik, Rome, Kotnik ,Gojkovič,Šketako , Borovšak,,Ahmetovič,Černuta,Martini, Hasanovič Bašič,Greben, Vodeb, Kršlin, Zupan, Toprek, Gole, Blekovič, Milekovič, Jorgič,Povše, Jovič B., Jovič M.,Kačič, Virant, Čudovan, Kumar, Brečko,Čulk, Virant,Zdovc,Kodrun, Fajdiga,Sajovic,Golob,Knez,Brečko,Kačič, Kumar, Majcen, Laporni, U.,Dolinar,
Čebin, Stijelja, Bytyči, Ašič, Jelenko L., Ključevšek, Šebjan Klavdija, Zupanc , Bytyči Arbenita, Jerman, Hočevar Lapi, Štefane L.,Hodžič H., Giannini M.,Majcen, Volavšek A.,Robič, Kavzar , Kellner J., Kocman, Kmet Pavlič, Stradar.
Dušak, Čosič , Knežak, Kasumovič Kena, Lapornik D., Meterc , Zdovc J. Zgonjanin, Hafnar, Kačič, Dušak Devič , Hrovatič M., Kadič E., Kadič M., Kellner Ž.,
Koch, Kos , Pavliha , Ašič, Drame ,Adžaga, Hribar, Volavšek, Bratuša, Robič.
Cestnik, Kovačič, Krajnik, Durnih Urh, Nučič,
Kralj, Kmetič, Božiček, Gorjup, Franc, Lucu, Mandič, Balaško, Seme, Murn, D.Lapornik, J. Leskovar, Lazar, G.Lapornik, Isoski, Rozman, Avsenak, Baloh, Kovačič, Senčar, Čeko, Starovasnik, Šiško, Tomašič, G.Čop, Vlaič, D. Čop, Šoštarič,Žitnik,, Gjud Peršič, Košalin, Berčon, Krofl, Karič, Tomažin, Kragolnik, Tilinger, Kavčič, Banič, Pelko, Globovnik, Jašić, Tomič, Vajdič, M. Brečko, Remus, Djudjevič, Salihovič, Dobovičnik, Tominšek, Muminovič, Ovnik, Džombič, Brčina,Jan , Kelek, Maček, Jovanovič,

Ženske:
1973 – 1975
Babič Lidija, Primon Zvonka, Mašinovič Lidija, Greben Anita, Subotič Judita, Kovač Darinka, Šrot Ruža, Zdovc Boža, Učakar Anita, Hlastec Majda, Počuč Nada in Pust Vanja.
1988 -1991
Grohar Mojca (reprezentantka), Zavrl Vanja, Kepa Štefanija, Toplak Maja (reprezentantka), Vavtar Dolores, Vujisič Gordana, Železnik Jasmina, Mravljak Maruša, Kmet Andreja, Brečko Stanka, Herič Karina, Brilej Alenka, Vozlič Aljoša, Lokošek Natalija, Trupi Jasna, Sladič Sanda, Teršek Marjana,
Livk Sara, Pogačnik Adrijana, Vizovišek Simona (reprezentantka), Potrata Gordana (reprezentantka),Rutar Vesna, Mlinar Maja, Špitaler Jelka, Detič Tamara, Dolinšek Zdenka, Grum Mojca, Pavčnik Nevenka, Smodiš Natalija, Čebela Mojca. Izstopali sta Vizovišek Simona in Potrata Gordana, ki so z generacijo 71 in 75 igrali v vseh selekcijah do članske ekipe.
Brečko Vojka, Marinkovič Natalija, Ručman Mirjana, Ranzinger Janina (reprezentantka), Hočevar Katka, Slapšak Bojana, Šušter Sabina in Sergeja, Petkovšek Tina, Dolanc Polona, Tušek Tina, Černe Mateja (iz Litije), Petkovšek Tina, Jelakovič Radmila, Dečman Saša, Draksler Sintija, Potisek Jana, Potrata Polona, Kraus Tanja, Žabkar Maja, Šuljagič Nina, Ranzinger Andreja, Starčevič Danijela, Dolanc Andreja, Resman Petra, Žibret Iris, Klenovšek Alja, Zaletel Helena.,Srebotnik,Kolarič, Lipoglavšek, Žibret Iris, Perpar Tadeja Gnidič , Marinkovič Natalija
Sezona 2008/09
Krnet Nastja, Ostanek Urška, Brglez Špela, Fazlič Lea, Plevnik Špela, Žerko Kaja, Horvat Maša, Osterman Katja, Sotlar Saša, Gavrilovič Zorica, Bahtič Saldina, Bečirovič Elvedina.