Članska ekipa v tretjem kolu zaključila z letošnjim tekmovanjem v pokalu Spar

Članska ekipa KK Hrastnik je s včerajšnjo povratno tekmo v prvoligaškem Podčertrku (tega uspešno vodi ex trener Hrastnika Davor Brečko) zaključil z letošnjim tekmovanjem v pokalu Spar. Po porazu z isto ekipo na domačem igrišču prejšnji teden (z rezultatom 58:88), so na včerajšnji povratni tekmi hrastničani tokrat nastopili v popolni postavi in po dobri predstavi izgubili z rezultatom 88:62.

Trener Rizman je uvodno četrtino v celoti odigral s fanti, ki dobijo manj priložnosti (tako je v prvi peterki debitiral 16 letni Kovačič), ker že jutri sledi pomembno ligaško gostovanje v Vojniku. Prvoligaši so to obilno izkoristili in uvodno četrtino dobili z visoko prednostjo 35:9. Drugo četrtino je trener Rizman namenil igralcem nosilcem, ki so z odlično igro presenetljivo dobili ta del igre z rezultatom 26:19 in Početrtek je na odmor odšel s 17 točkami prednosti. V drugem delu je moštvo Hrastnika nadaljevalo z dobro igro in zadnja četrtina tekme se je pričela z vodstvom Podčetrtka za 22 točk. Z odlično predstavo so fantje nadaljevali tudi v zadnji četrtini, ko so se 5 minut pred koncem tekme celo približali na 13 točk razlike, kar je bil tudi najnižji zaostanek Hrastnika po visokem uvodnem zaostanku. V zaključku tekme je trener ponovno ponudil priložnost za igranje vsem igralcem in Podčetrtek je naposled tekmo dobil s končnim rezultatom 88:62. Obe ekipi sta si za prikazano predstavo prislužili zaslužen aplavz občinstva.

Najboljša strelca pri prvoligašu sta bila visoka igralca srb Tadić in ex mladinski reprezentant Slovenije Atanacković, oba z 19 točkami.

Strelci za KK Hrastnik: Babič 13, Kellner 2, Kališnik 4, Pučko 10, Nučič 12, Tušek 4, Goršek 4, Vodiškar 13.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja