Zasavski košarkarji uspešni na turnirju Sarajevo Basket cup 2023

Med velikonočnimi prazniki so se mladi zasavski košarkarji (selekcija U14, letnik 2009 in mlajši ter selekcija U16, letnik 2007 in mlajši) udeležili mednarodnega košarkarskega turnirja Sarajevo Basket cup 2023, ki je potekal v Sarajevu, od 7. do 9. 4. 2023. Mladi košarkarji so zbrani pod okriljem Košarkarskega kluba Hrastnik, ki to sezono 2022/2023 prvič tekmujejo združeni v okviru še edinega zasavskega kluba, ki ima registrirano tekmovalno ekipo na državni ravni, pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije.

Ekipa U14 je v rednem delu odigrala 4 tekme, z ekipami: KK Pula 1981 (Hrvaška), Pobednik Beograd (Srbija), Spars Sarajevo (Bosna in Hercegovina) ter KK Dravograd (Slovenija), ekipa U16 pa s KK Opus Puntamika Zadar (Hrvaška), Lokomotiv Sofia (Bolgarija), Sfera Beograd (Srbija) in KK Bistrica (Slovenija).

Obe ekipi sta izjemno dobro tekmovali, se družili s sovrstniki in pobliže spoznali tudi mesto Sarajevo. Ekipa U16 se je uvrstila v četrtfinale turnirja, na kar smo še posebej ponosni.

Ekipo U14 in U16 sestavljajo igralci iz vseh treh zasavskih občin. Ekipa U16 se je v letošnji sezoni že uvrstila med 12 najboljših ekip v 1. SKL, ekipa U14 pa zelo uspešno nastopa v 2. SKL.

Ob tej priložnosti vabimo vse nadobudne košarkarje iz vseh treh zasavskih občin in širše, da se pridružijo svojim vrstnikom in pod okriljem KK Hrastnik pričnejo svojo košarkarsko pot. Za več informacij lahko pokličete na št. 041 933 575 ali pa kontaktirate po elektronski pošti na kkhrastnik@gmail.com.

Iskreno se zahvaljujemo za vsa sponzorska in donatorska sredstva, ki so nam omogočila udeležbo na tem turnirju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja